26. 11. 2007

UserGuide - kapitola 2.3

2.3 Ladenie – prehľad

Debugger Vám umožňuje nájsť a odstrániť chyby vzniknuté počas behu aplikácie a logické chyby. Použitím debuggera môžete krokovať kód, nastavovať body prerušenia (breakpoints) chodu aplikácie, sledovať, kontrolovať a modifikovať programové premenné. Ak ladíte Vašu aplikáciu, ladiace okná Vám pomôžu manažovať celé ladenie a poskytujú informácie o stave Vašej aplikácie.

Krokovanie kódu

Krokovanie kódu umožňuje spustiť Váš program riadok po riadku. Po každom kroku môžete kontrolovať stav programu, prezerať programové výstupy, modifikovať premenné a pokračovať s vykonávaním kódu na ďalšom riadku. Ďalší riadok kódu nebude vykonaný, pokiaľ neumožníte debuggeru pokračovať.
Menu Run poskytuje príkazy Trace Into a Step Over. Oba príkazy hovoria debuggeru aby pokračoval na nasledujúcom riadku kódu. Ak riadok obsahuje volanie funkcie, Trace into vykoná funkcie a zastaví sa na prvom riadku kódu vo funkcii. Step over vykoná funkciu a až potom sa zastaví na prvom riadku po ukončení funkcie.
2

Breakpoints

Body prerušenia pozastavia vykonávanie programu v určitom bode programu alebo keď sa objaví partikulárna podmienka. Potom môžete použiť debugger napr. na prezeranie stavu Vášho programu.
Debugger podporuje zdrojové body prerušenia, ktoré pozastavia vykonávanie v špecifickom mieste vo Vašom zdrojovom kóde.

Watches

Watches dovoľujú sledovať hodnoty premenných alebo ich výrazy keď krokujete vo Vašom programe. Hodnota sledovaného výrazu sa mení, keď Váš program updatuje ľubovoľnú premennú obsiahnutú v sledovanom výraze.

Užívateľská príručka v anglickom jazyku.

Žiadne komentáre: