22. 11. 2007

UserGuide - kapitola 2.2

2.2 Editovanie kódu – prehľad

Code Editor je prispôsobiteľný editor, ktorý poskytuje zvýrazňovanie syntaxe a možnosť mnohonásobných spätných krokov (undo). Keď navrhujete užívateľské rozhranie pre Vašu aplikáciu, Delphi for PHP vygeneruje kód. Keď modifikujete vlastnosti objektu, Vaše zmeny sa automaticky odzrkadlia v zdrojovom súbore.
Pretože všetky Vaše programy zdieľajú všeobecné charakteristiky, Delphi for PHP vygeneruje kód hneď po spustení. Vygenerovanie kódu si môžete predstaviť ako šablónu, ktorú môžete overovať a modifikovať za účelom vytvorenia Vášho programu.
Code Editor poskytuje nasledovné možnosti ako Vám pomôcť pri písaní

  • Code Insight
  • Bookmarks

Code Insight

Code Insight poukazuje na podmnožinu vlastností vstavaných v Code Editore, ktorá pomáha pri procese písania kódu. Tieto vlastnosti pomáhajú identifikovať všeobecné vyjadrenia (statements), ktoré si želáte vložiť do Vášho kódu a napomáhajú pri výbere vlastností a metód. Niektoré z týchto vlastností sú detailnejšie popísané v ďalších podkapitolách.

Bookmarks

Bookmarky poskytujú pohodlný spôsob navigácie v dlhých súboroch. Miesto vo Vašom kóde môžete označiť bookmarkom a skočiť do tohto miesta z iného miesta v súbore. Môžete použiť až 10 záložiek, označených od 0 po 9 v jednom súbore. Keď nastavíte bookmarku, v ľavom rohu Code Editora sa zobrazí ikona knihy.

Užívateľská príručka v anglickom jazyku.

Žiadne komentáre: