12. 11. 2007

Čo je Delphi for PHP

Delphi for PHP je produkt spoločnosti CodeGear. Prináša revolúciu do vývoja webových aplikácií svojim integrovaným vizuálnym vývojovým prostredím pre rýchly vývoj aplikácií v jazyku PHP. Preverené a známe vlastnosti Delphi umožnia jeho užívateľom rýchly nárast produktivity programovania. Produkt obsahuje výkonný editor a ladiaci prostriedok pre PHP, obsahuje prepojiteľnosť s databázami MySQL a InterBase a integrovanú knižnicu komponentových tried VCL for PHP. Pomocou týchto nástrojov je možné rýchlo a vizuálne (metódou „drag and drop“) vytvárať webové aplikácie v PHP a začleňovať do nich komponenty zo sveta open source. Delphi for PHP je najrýchlejším nástrojom pre tvorbu výkonných a spoľahlivých webových aplikácií v PHP. Knižnica VCL for PHP je založená na najpopulárnejších skriptoch a knižniciach PHP, vrátane Qooxdoo, Adodb, DynAPI, Smarty, XAjax a JSCalendar. Architektúra knižnice komponentov bola inšpirovaná knižnicou VCL pre Delphi a je stopercentne napísaná v PHP. Delphi for PHP obsahuje paletu viacej než 50 opakovane použiteľných komponentov, ako napríklad tlačítka, návestia, zaškrtávacie políčka, obrázky, menu DHTML, objekty flash, mriežky, stromové štruktúry a ďalšie. K dispozícii sú aj databázové komponenty pre prácu s databázami, tabuľkami, dopytmi a uloženými procedúrami, rovnako tak ako aj dátovými mriežkami a navigáciou. Knižnicu je možné rozširovať o vlastné komponenty alebo o komponenty open source. Nové triedy komponentov sa vytvárajú ľahko, pretože každý komponent je vytvorený v čistom PHP.
Komponenty VCL for PHP majú zabudované vlastnosti, metódy a udalosti, takže vývoj webových rozhraní je za okamžik hotový.
Správca projektov umožňuje prehliadať a upravovať projektové súbory, štrukturálny panel ukazuje hierarchiu komponentov zobrazených vo vývojovom okne. Prehliadač kódu uľahčuje navigáciu, prehliadač dát umožní prechádzať databázové schémy a objekty na strane servera. Dômyselný editor a ladiaci prostriedok môžu premeniť frustrujúci proces hľadania chýb v kóde na proces rýchly a bezbolestný.
Editor Delphi for PHP má farebné zvýrazňovanie syntaxe, záložky pre ľahšiu navigáciu v rozsiahlych súboroch zdrojového kódu a nástroj Code Insight pre pomoc pri výbere vlastností a metód. Integrovaný ladiaci prostriedok pomáha nájsť a opraviť chyby, prehliadať body zastavenia, lokálne aj globálne premenné.


Článok je prevzatý z e-shopu spoločnosti CodeGear.

Žiadne komentáre: