20. 1. 2008

UserGuide - kapitola 3.1.6

3.1.6 Pridávanie balíkov

Keď vytvárate užívateľské komponenty, spolu s nimi vytvárate balíkový súbor, ktorý registrujete alebo inštalujete s IDE Delphi for PHP. Balíkový súbor je jednoduchý .php súbor, ktorý poskytuje informácie o týchto balíkoch do IDE. Napr. to, ktoré komponenty treba pridať do palety nástrojov, ktoré sú vložené do VCL a špeciálne funkcie pre komunikáciu s IDE.

Keď chcete nainštalovať Vaše komponenty do palety nástrojov, musíte Váš balíkový súbor a komponent uložiť v adresári vcl. Vloženie vašich komponentov do podadresára Vám dovolí budovať Vašu užívateľskú knižnicu bez ovplyvnenia VCL kódu a umožňuje jednoduchší vývoj.

Pridanie balíka do zoznamu inštalovaných balíkov v Delphi for PHP

  1. Zvoľte Component - Packages na otvorenie dialógového okna Installed Packages.
  2. Kliknite na tlačítko Add, potom sa presuňte na balíkový súbor pre Váš komponent a kliknite na tlačítko Open. Na prezeranie zoznamu komponentov v balíku, ktoré sú inštalované do palety nástrojov označte Váš nový balík, potom kliknite na tlačítko Components. Kliknite na OK na návrat do dialógového okna Installed Packages.
  3. Kliknite na OK, aby sa zatvorilo dialógové okno Installed Packages.
Teraz môžete rozvinúť stránku s paletou nástrojov, na ktorej sú nainštalované užívateľské komponenty a mali by ste ich vidieť.

Užívateľská príručka v anglickom jazyku.

Žiadne komentáre: